#minnjutning

G-punkten - Din guide


g-punkten - hur man stimulerar g punkt

Det är viktigt att börja med att G-punkten inte är en faktisk del av din anatomi. Det har nyligen gjorts studier där forskare försökte kliniskt klargöra G-punkten och dess del av människans anatomi, men det blev platt fall.

Däremot har studier påvisat att G-punkten är en del av ditt klitorisnätverk. Det betyder att när du stimulerar G-punkten så stimulerar du faktiskt en del av klitoris, vilken är mer utbredd i kroppen än vad man kan tro. Den lilla ärtformade delen på ovansidan av vaginan, som man normalt kallar ”klitoris” är bara toppen av klitoris och delas i två ”rötter” som kan vara upp till 10 cm långa.

Klitoris nätverk för stimulering av g-punkt

Dessutom kan områdets utbredning och placering variera från kvinna till kvinna, vilket förklarar varför det ofta kan vara svårt att hitta rätt. Men när ”rätt område” stimuleras kan G-punkten ge sådan intensiv stimulering att den orsakar kvinnlig ejakulation (sprutorgasm) och alltså hjälpa kvinnor att nå vaginal orgasm.

Hur kan du hitta den?
Att hitta G-punkten kan vara svårt, särskilt eftersom det inte finns någon karta över människokroppen och att det är delvis individuellt. Det betyder inte att det är omöjligt. I stället för att söka efter den under partnersex, är det lättare att hitta G-punkten genom självutforskning.

Om du vill hitta din G-punkt, börja med att koppla av. När du utforskar din kropp, gör vad som är bäst för dig. När du känner dig redo, börja massera öppningen till din vagina innan du för in fingrarna eller en sexleksak. Glidmedel kan vara ett bra hjälpmedel för att minska friktionen.

Sedan lyfter du fingrarna eller leksaken uppåt mot din navel i en "kom hit"-rörelse. Oftast sitter G-punkten någonstans i området där du känner en kant inne i vaginan. Kom ihåg att det inte är någon knapp du letar efter, utan försöker hitta området som känns bäst för dig. Känslan beror även på vilken typ av rörelse och hur stort tryck du använder. Våga prova dig fram, vad du njuter av är individuellt för dig! Upprepa rörelsen när sensationen bygger upp, och istället för en in-och-ut-rörelse, vill du fortsätta att stimulera området du hittat.

Liksom andra erogena zoner kan preferenser variera från person till person. Så kom ihåg att det finns inget rätt eller fel sätt att få orgasm på. Inte alla kvinnor känner tillfredsställelse genom G-punktstimulering, och det är faktiskt helt ok.

Onani är helt normalt och det kan också vara en hälsosam del av en förhållande. Genom att ta tid för att utforska dina egna preferenser kan du använda den kunskapen och erfarenheten för att instruera din partner om vad du tycker mest om när ni har sex tillsammans. Så man kan se självutforskning som en nyckel till ett hälsosamt förhållande med sin partner. Yeey!

De bästa sexpositionerna för att stimulera G-punkten
Om du hoppas på att uppleva G-punktstimulering under penetrerande sex, finns det vissa sexpositioner som fungerar bättre än andra. Prova med positioner som ger dig lite mer kontroll över dina rörelser så att du kan ta reda på vilka typer av stimulans du tycker mest om.

Passande sexleksaker
Att hitta en sexleksak som passar just dig för att stimulera G-punkten är inte helt lätt. Det är högst individuellt vad man tycker om och inte. Men det finns sexleksaker som är speciellt designade för G-punkt stimulering och dessa har man större chans att lyckas med. Ofta har de en böjning i slutet och en lite bulligare del som gör att det är lättare att komma åt området. En del föredrar även vibrator. Men när du utforskar för att hitta dina områden är det lättare att lyckas med en fast böjd dildo.

G-punkten för skönt sexStimulering av g-punktenKräm för g-punkt stimuleringSexleksaker för g-punktSkön sex med g-punkt stimuleringMassagestav för g-punkten

Hitta vad som fungerar för dig
En begränsning som ofta finns för kvinnor är att man tror att det skall vara på ett visst sätt, att "alla andra gör det så enkelt och får till det så snabbt" och att det fortfarande finns en viss skam kring sex, vilket i sig kan göra det svårare att uppnå kvinnlig orgasm och sexuell tillfredsställelse.

Var inte rädd att ta hand om ditt sexliv och hitta vad du vill. Om det betyder att du kan hitta din G-punkt; kör bara på, det är bra! Om inte? Det är också bra. Det finns ingen regel som säger att det finns bara ett sätt att få orgasm, och för de flesta kvinnor är det normalt att föredra en kombination av sätt att tillfredsställas på. Att hitta vad som fungerar för dig kan ta tid, så ha tålamod!

Det viktigaste är att du är nöjd. Att utforska din kropp och dina sexuella preferenser är ett utmärkt steg för att se till att du har ett lyckligt, säkert och behagligt sexliv. Du ska aldrig skämmas för att ta reda på vad du vill. Alla förtjänar att ha ett rikt sexliv och sin rätt till sin egen njutning!Language
Swedish
Open drop down